Відповідально і сумлінно навчаємося – чудово відпочиваємо !

Репортаж про подорож групи студентів групи ОЗ-71 кафедри інженерної екології КПІ, до перлини України – ”Національного музею народної архітектури та побуту “Пирогів“

30 травня 2019 року здійснилася наша давня запланована мрія –  група ОЗ-71 в повному складі вирушила до «Національного музею народної архітектури та побуту». Цій події передувала відповідальна і кропітлива підготовка, керівництво якою без вагань взяла на себе староста і лідер групи – Макарова Вікторія. Були розподілені обов’язки кожному студенту групи, з якими всі успішно справилися. 30 травня, в день екскурсії, прокинувшись ми з надією дивились на небо, щоб погода не зіпсувала наші плани. На наше щастя ранок видався лагідним, теплим і недощовим.

Мені, як керівнику екскурсії було надзвичайно приємно відчувати відповідальність, організованість, взаємоповагу і дисципліну в групі , а поїздка усіх до одного студентів групи говорила сама за себе! Теплі, добрі посмішки і жарти, сили і запас енергії  виказували на     повну підготовленість групи до цієї романтичної подорожі….

Зібрались на  станції метро “Виставковий центр”, доїхали тролейбусом до лісного масиву “Феофанія”, і чудовим лісом з піснями та жартами попрямували до Музею, і вже через 20 хвилин вже були на місці! Співробітники музею вже добре знають студентів кафедри інженерної екології КПІ ім. Ігоря Сікорського які мають прекрасну традицію відвідувати  цей славетний музей кожного року!

Декілька слів про цей  мистецький шедевр України. Музей заснований академіком НАН Петром Троньком в далекому 1969 році, а перших відвідувачів прийняв в 1976 році. Музей займає площу біля 150 гектарів, розташований в чудовому місці на околиці Києва, поблизу села Пирогів, де природний ландшафт дозволяє показати і відтворити етнографію, кліматичні зони, традиції і  культуру народу від східних областей до Карпатських гір.

Зробивши фото біля карти України, де кожний знайшов місце свого народжнення і дитинства ми рушили у світ цієї романтичної подорожі по архітектурно-мистецьким і історичним об’єктам  нашої рідної України.  В кожній старовинній хаті  нас чемно зустрічали і розповідали про ці  помешкання,  в яких колись жили наші діди і прадіди. Побачили і познайомились з усіма дивовижними і навіть невідомими для нас  знаряддями праці, елементами побуту,  одягу, домашнього реманенту  і іншої старовини. Це ще більше захоплювало і хвилювало нас. 

На своєму шляху ми відвідали і посиділи за партами початкової школи (з різками для неслухняних учнів! Наші студенти навіть занудьгували, що в КПІ немає цього правильного методу виховання !), побували в Козацькій церкві, сільській крамниці зі старовинними сувенірами, на співочому полі, познайомились з оригінальною конструкцією кінного млина,  Кожний історичний об’єкт відрізнявся один від одного по мірі переходу з хати до хати. Ми взнали багато чого цікавого, яке раніше було невідоме і незрозуміле для нас. Поповнили багаж своїх знань і ерудицію цими неоціненими скарбами історії, старовини, традицій, культури і багатств нашої рідної української землі!

Наприкінці екскурсії, на місцевій поляні-стадіоні, поруч з вітряками  відбулися змагання з футболу – тон і азарт в яких завдавали дівчата групи. Після декілько-годинної подорожі і гри в футбол – сили трохи почали падати. Але смачний обід приготовлений чудо-кухарями групи ОЗ-71 на свіжому повітрі відновив втрачені сили! Унікальні віртуози-музиканти групи підняли дух і настрій чудовими українськими і популярними піснями! Всі події цієї подорожі фіксувались на фото і відеокамери, матеріали яких лягли в основу створення фото і відеопрезентації на кафедрі інженерної екології, та  оригінального стенда-звіту про цю подорож. Були також відзняті відеоінтерв’ю з кожним членом групи, про враження і емоції від цієї подорожі для згадки на все життя про чудові студентські роки навчання в КПІ !. Фото-стенд виготовлений з любов’ю  силами студентів гр. ОЗ-71 про цю подорож вже зайняв видне місце на одній із стін кафедри інженерної екології. Ласкаво просимо усіх переглянути його.

Звертаємось до абітурієнтів, які будуть вибирати в 2019 році свій шлях у навчанні,  ВУЗ України і свою майбутню професію до вершин свого життя! ! Одна з самих сучасних і найкращих професій світу – професія ЕКОЛОГА !!! Ми запрошуємо Вас на навчання на кафедрі інженерної екології – найкращого технічного ВУЗу України – славного КПІ імені Ігоря Сікорського !  Чекаємо на Вас в нашому дружньому колективі студентів і висококваліфікованих викладачів!     

Подивіться на нас щасливих і радісних,  і приходьте на навчання до нас – на кафедру інженерної екології КПІ ім. Ігоря Сікорського.  Подивіться, якими ми щасливими, освіченими, і гарними стаємо через 5 незабутніх років студентського життя !

 

 

І вже у вересні 2019 року ми здійснемо  разом з Вами – студентами Першого курсу кафедри інженерної екології КПІ нову екскурсію в Пирогів !

З повагою – керівник екскурсії, викладач кафедри ІЕ, ІЕЕ, КПІ ім. Ігоря Сікорського  – Сергієнко Микола Іванович, UX0UN